Please wait. Loading...
 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας:

Πρόσκληση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 20:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων NODO (Μαρ. Αντύπα 50, δίπλα στο JUMBO).

Τηλ.: 2310 473550, 2310 475110.

Ομιλία από την κοπή της πίτας

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, φίλες και φίλοι

Καλώς ήρθατε στην αποψινή βραδιά

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Μελέτης Πνευμονοπαθειών και Επαγγελματικών Παθήσεων Θώρακος, σας εύχομαι Χρόνια Πολλά και στο 2009, να έχουμε - να έχετε υγεία, ειρήνη και προσωπικές επιτυχίες. Επιθυμούμε η κοπή της πίτας να αποτελεί μια κορυφαία κοινωνική εκδήλωση για την Εταρεία μας και γι'αυτό καταβάλλαμε ιδιαίτερα μεγάλη προσπάθεια.

Το Νέο ΔΣ, ακολουθώντας τα βήματα του προηγούμενου, αποφάσισε να κάνει και κάνει ότι είναι δυνατό, ώστε η Πνευμονολογία να προσεγγίσει την ελληνική κοινωνία και να ενημερώνει, τόσο το μέσο Έλληνα όσο και τους ανθρώπους του χώρου της υγείας, για όλα τα επίκαιρα Πνευμονολογικά προβλήματα της εποχής μας.

Σε πρώτη φάση δημιουργήσαμε μία ιστοσελίδα (ethorax.gr) (χορηγία της εταιρείας Chiesi) και θέλουμε αυτή να αποτελεί το "ΒΗΜΑ", στο οποίο θα μπορεί να βρει κανείς την απαραίτητη ενημέρωση για να λύσει όποια επιστημονικά, επαγγελματικά αλλά και γενικότερα προβλήματα διαχείρησης υγείας που τον απασχολούν.

Ως ΔΣ της εταιρείας, θα δώσουμε τη δυνατότητα στα μέλη μας και όχι μόνο, να εκφράσουν όλες τις επιστημονικές και επαγγελματικές τάσεις. Σκοπός μας είναι η επιστημονική, κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση των μελών μας, αλλά και διεύρυνσης του φάσματος της ειδικότητας της Πνευμονολογίας. Η γραμματεία της Εταιρείας λειτουργεί 10.00-13.00, στο Νοσοκομείο "Γ. Παπανικολάου", τηλεφωνο 2310307888.

Οι εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες συνεχίζονται δύο φορές το μήνα, πιστεύω  χωρίς να κουράζουν,  στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για την επιμόρφωση των νέων Ειδικευόμενων, αλλά και των Ειδικών Πνευμονολόγων, ομολογώ ότι κάθε δευτέρα που βρίσκομαι εκεί μαθαίνω πολλά καινούρια πράγματα.

Τέλος, επιθυμούμε το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πνευμονολογίας, που θα γίνει στις 26-29 Νοεμβρίου 2009 στη Θεσσαλονίκη  να ανεβάσει το επίπεδο των μέχρι τώρα Πνευμονολογικών Συνεδρίων σε πολύ υψηλό επίπεδο, φροντίζουμε δε να παρουσιασθούν όλες οι νεότερες επιστημονικές απόψεις και οι σύνεδροι να βρουν ότι νεότερο τρέχει στη Πνευμονολογία παγκοσμίως.

Eδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες και  τις  εταιρείες ιατρικού εξοπλισμού του χώρου μας, που συνδράμουν στις επιστημονικές και λοιπές μας εκδηλώσεις όπως είναι και η σημερινή, τονίζοντας ότι τους θεωρούμε στενούς συνεργάτες μας.

Σήμερα όμως, πρέπει ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τις εταιρείες που στηρίζουν οικονομικά τη σημερινή εκδήλωση, και αυτές είναι (με αλφαβητική σειρά): H ACTELLION, η ALLERTEC, η ASTRA/ZENECA, η BIANEX/MSD, η BOEHRINGER, η CHIESI, η ELPEN, GLAXO/WELLCAME, η MEDICELL,  η NOVARTIS, η NYCOMED, και η ΟΞΥΓΟΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

Για το έθιμο της κοπής της πίτας, κομμάτια από τη "Βασιλόπιτα" θα δοθούν στα πνευμονολογικά τμήματα και μονάδες που ανήκουν στην Εταιρεία και  έχουν ενεργό ρόλο, απ' όπου θα βγεί και το τυχερό τμήμα της χρονιάς.

Ενώ τρία δώρα θα προκύψουν από τα τρία διαφορετικά νομίσματα που υπάρχουν μέσα στα "στρόγγυλα πιτάκια" και είναι:

1ο  δώρο,  ένα 4ήμερο ταξίδι για 2 άτομα στη Πράγα ή άλλο ανάλογης αξίας προορισμό (χορηγία) από την  Εταιρεία NYCOMED

2ο δώρο, ένα σύγχρονο LAPTOP ή ένα επιτραπέζιο οξύμετρο (χορηγία) από την Εταιρεία ΟΞΥΓΟΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

3ο  δώρο,  ένα οξύμετρο δακτύλου (χορηγία) από την Εταιρεία MEDICELL, και μαχιλάρια της COCOMAT.

Κλείνοντας σας εύχομαι και πάλι Καλή Χρονιά και καλή διασκέδαση

 

O πρόεδρος

Δημήτρης Γκιουλέκας